Håll kackerlackor borta från din lägenhet - Så blir du av med skadedjur

För de som bor i en lägenhet så är att hålla kackerlackor borta från den ett evigt krig. Om du bor i ett lägenhetskomplex så vet du hur irriterande ett angrepp av kackerlackor kan vara. Även om du blir av med dem så är det fortfarande andra som bort i en närliggande lägenhet. Angrepp av kackerlackor i en byggnad med lägenheter är annorlunda än om det sker i ett fristående hus. Detta eftersom när du bor i en lägenhet kan du ju inte påverka hur dina grannar bor.

Om du lider av problem med ohyra så är det första du bör göra att kontakta hyresvärden och låta dem veta om situationen du har. Ledningen kan då ta kontakt med en firma specialiserad på skadedjursbekämpning (Anticimex), eller så kan de ta hand om bekämpningen själva. Om du gör det så kan du spara både pengar och resurser. Dessutom kommer ledningen veta om att problemet finns innan det blir värre. Det finns också några enkla metoder du själv kan utföra för att hjälpa till att förebygga att kackerlackorna kryper in i din lägenhet.

Så håller du kackerlackor och skadedjur borta från ditt hem

bli av med kackerlackor genom sanering

Dessa kryp vill ha både vatten och mat så därför är vanliga platser för dem att vistas i köket och badrummet. De är också attraherade av mat såsom smulor på golvet eller på köksbänkarna, eller smutsig disk. Det bästa sättet för dig att undvika ett angrepp av dessa kryp är att se till att din lägenhet är ren och sanitär. Försegla all mat i lufttäta behållare och diska disken direkt efter användning så att kackerlackorna inte kommer in. Här följer några andra metoder för att hålla kackerlackor borta från lägenheten.

Försegla dina sopor och ta ut dem regelbundet. Det är inte nog med att bara stoppa undan dina rester i soppåsen utan du måste också se till att du tar ut soporna varje kväll. Om du misslyckas med det så kommer du att skapa en plats som kackerlackorna kommer att älska. Sopkorgen är det bästa stället för dessa kryp att hitta mat.

Sopa, torka och dammsug upp alla matpartiklar och fläckar i ditt hem. Vi älskar alla att ta med oss maten till olika ställen i lägenheten. Av denna anledning så kan matpartiklar hamna på golvet, i soffan eller på vardagsrumsbordet. För att undvika oönskad ohyra så bör du dammsuga de områden där du ätit. Om du spiller läsk eller fruktjuice på bänkskivorna eller golvet torka upp det på en gång.

Försegla rester och oanvänd mat i lufttäta behållare. Du vill nog inte ha dessa kryp överallt i din mat. Se till att all din mat i skafferiet är förvarat i lufttäta slutna behållare eftersom kackerlackorna annars lätt tar sig in i dem. Om du får rester över måste du försegla dem i plastbehållare och stoppa i kylskåpet.

Sätt upp fällor och gift för kackerlackorna. Även fast fällorna för kackerlackorna inte är så effektiva så kan du ändå bli av med en eller två stycken. En annan lösning är att applicera borsyra i pulverform i alla små springor och bakom diskhon i köket. Om du applicera borsyra i pulverform i alla små springor, kommer ackerlackorna att gå på pulvret och när de sedan tvättar sig själva kommer de att äta pulvret och då slutligen dö av det. Detta pulver är även farligt för husdjur och barn, så du måste använda det med försiktighet.

Flyttstädning prisförfrågan

  1. Fyll i formuläret
  2. Städfirma informeras om intresse
  3. Du får inom kort offert