RUT-avdrag

Information om RUT avdraget

RUT-avdraget Flyttstädning och hemstädning ingår bland annat i de hushållsnära tjänster där du har möjlighet att göra avdrag (RUT-avdrag), och få 50 % billigare flyttstädning! RUT-avdrag står för Rengöring, Underhåll och Tvätt och avdraget gäller enbart på arbetskostnaden av en tjänst (upp till 50.000 kr), samt om företaget som anlitats har F-skattebevis.

Villkor för att beviljas Rut-avdrag samt avdragets storlek Personen måste vara 18 år det beskattningsåret du nyttjar avdraget Du är skatteskyldig i Sverige Du har betalat för utförd tjänst/arbete inom de hushållstjänster som är berättigade till Rut avdrag Rut-avdraget uppgår till 50 000kr per person och år. Dock högst upp till 100 000kr fördelat på 2 personer i bostaden per år. Observera igen att du enbart kan få skattereduktion på arbetskostnaden.

Du betalar 50% av arbetskostnaden (inkl.moms), och skatteverket betalar 50% av arbetskostnaden till företaget som du anlitat för att utföra tjänsten. Skattereduktionen för Rot- och Rut avdrag kan dock INTE bli större än det du ska betala i slutgiltig skatt efter att dina avdrag är gjorda.

* Informationen kommer från Skatteverket. Informationsbroschyrer samt ansökningsblanketter där du finner en mer detaljerad information gällande RUT- avdrag finner du på Skatteverket.se.

hushållsnära tjänster - rabatt med RUT

Vi hjälper dig att få prisförslag på flyttstädning!

  1. Fyll i formuläret
  2. Städfirma informeras om intresse
  3. Du får inom kort offert