Så städar man en lägenhet – checklistan du behöver

Om du någonsin undrat över hur man städar en lägenhet så följer här en lista som går igenom den processen steg för steg.

Smart checklista för att städa lägenheten

checklista för att städa lägenhet

Damning

Damm är oundvikligt. Det kommer in genom våra dörrar och fönster, under våra skosulor och på våra kläder. Om du dammar en gång i veckan så kommer de minska behovet att den ordentligt grundliga städningen. Använd de rätta verktygen såsom en dammsugare med förlängningsbara tillbehör och mikrofibertrasor som tar bort dammet från din lägenhet istället för att sprida runt det. Damma det självklara samt det inte så självklara.

Golv

Golv samlar på sig mycket mer än bara smuts. Plocka upp allt som inte borde ligga på golvet och ställ tillbaka det där det borde stå i respektive rum.

Sopor

Om du bor på en liten yta så blir att lära sig hur man städar en lägenhet, och håller den ren, oerhört viktigt. Ta ut soporna så ofta du kan, allra helst dagligen.

Köket

Köket är nog det tuffaste rummet i hela lägenheten att städa och hålla rent. Utför jobbet direkt och utan tvekan och försök sedan hålla efter. Detta hjälper dig att undvika att känna dig överväldigad.

Badrummet

Badrummet bör städas en gång i veckan. Om man väntar längre emellan kan det bli ett riktigt äckligt jobb.

Sovrummet

Det som stökar ner mest i ett sovrum är förmodligen all smutsig tvätt. Se till att din tvättkorg är stor nog så att du har plats att stoppa i all din smutstvätt tills det är tvättdag.

Nu när du vet hur man städar en lägenhet kan du fråga dig själv om du verkligen har det rätta systemet för att hjälpa dig att städa ditt hem och hålla det så. Ibland så kan det din lägenhet behöver inte vara en städning utan också en utrensning av saker.

Har du saker i ditt hem som du inte använder men som du har svårt att skiljas ifrån? Känns lägenheten mindre nu än när du flyttade in? Är du stressad över eller skäms att ha folk på besök? Då är det nog dags att rensa upp istället för att bara städa.

Flyttstädning prisförfrågan

  1. Fyll i formuläret
  2. Städfirma informeras om intresse
  3. Du får inom kort offert