Hemstädning - Så städar du hemmet mest effektivt

Att städa hemma är inget som du måste sätta två eller tre timmar åt sidan för att göra varje vecka. Att bli medveten om de små detaljerna och lära dig hur du städar kan spara dig massor med tid och energi i det långa loppet. Här nedan kommer vi titta på hur du åstadkommer en hemstädning effektivt.

Hemstädning – de små detaljerna

så utför du en hemstädning snabbt och effektivt

Att städa hemma är något som måste göras om du inte vill bo i en svinstia. Men att hitta tiden för att få ditt hem att se ut som ett taget ur de lyxiga inredningstidningarna kan ibland vara svårt eftersom vi är för upptagna, eller för trötta i slutet av dagen, för att städa. Vad du behöver göra är att hitta ett sätt som gör städningen hemma så enkel som möjligt.

Ett av sätten för att göra städningen som behöver utföras enklare är att inte låta stöket ackumulera. Tänk inte på att städningen hemma är något du gör en gång i veckan under några timmar, utan bryt istället ner det i mindre bitar. Lär dig exempelvis hur du städar och rengör i farten. Vad vi menar med detta är att du börjat att uppmärksamma din inomhusmiljö och alla de små detaljerna som finns i ditt hem.

När du använt något klart lämna det inte framme utan sätt tillbaka det på en gång där det ska vara. Lämna det inte på bänken, bordet eller golvet. Detta gör det också mycket enklare att hitta det nästa gång du behöver det. Detta är en väldigt grundläggande god vana som du kommer att uppskatta mycket efter ett tag! Inkluderat i en snabb hemstädning är också att städa upp mindre stökigheter, spill, högar och så vidare så att de inte får en chans att utvecklas till stora berg eller stora problem som du måste ta hand om vid ett senare tillfälle.

På samma sätt kan du om du har några minuter över torka av ditt handfat eller diskho samt skrubba dem. Putsa badrumsspegeln. Damma lite och se till att smutsiga kläder hittar till tvättkorgen istället för att bosätta sig på golvet. Om du tänker på de små detaljerna i din städning av hemmet så kommer du inte längre behöva ta hand om stora berg av smuts när du väl ska göra dina städtimmar.

Detta kan gälla för andra saker också. Efter att du avslutat en måltid så trava inte bara all smutsig disk i diskhon och gå där ifrån. Om du gör det så kommer det sluta med att de får sällskap av mer senare och helt plötsligt finns det ingen plats för något annat i diskhon längre! Se till att familjen hjälper till  med all smutsdisk direkt efter en måltid, istället för att du måste göra allt själv. Ge en diskhandduk till alla och sätt sedan igång med arbetet.

Efter en måltid är avslutad ställ undan alla matrester och torka bordet, bänkskivorna och spisen. Om golvet i köket eller matsalen behöver rengöras, sopa eller dammsug det också. Många gånger tänker vi på städning som allt eller inget, men det behöver inte vara så. Man kommer oftast långt med lite i taget med att få lägenheten att bli skinande ren igen!

Innan du går och lägger dig på kvällen så gå runt och kolla alla rum. Plocka undan allt som lämnats framme såsom leksaker som barnen lekt med. På detta sätt kommer du att vakna till ett städat och rent hem och kan börja om på ny kula på morgonen!

Flyttstädning prisförfrågan

  1. Fyll i formuläret
  2. Städfirma informeras om intresse
  3. Du får inom kort offert