Favoritstädtips för hemmet

Här är några av våra favoritstädtips för hushållet som vi vill dela med oss av till dig.

rent och fräsh lukt i hela huset

Hushållsskötsel – städtips för huset

 1. Keramiskt kakelgolv – dessa golv sköts på ett bra sätt genom en regelbunden sopning och moppning. Häll i lite flytande rengöringsmedel i lite vatten och få jobbet avklarat. För mycket såpa eller rengöringsmedel kan göra golven kladdiga och få dem att se matta ut.

 2. Persienner – torka av persienner med ett fuktat mjukgörande papper för torktumlare. Samma sak gäller för TV:n och dataskärmarna. De mjukgörande papprena för torktumlare tar också bort den statiska energin som drar till sig damm.

 3. Borttagning av djurhår från mattor och stoppning – du kan försöka med att använda en luddborste eller en klädrulle i din hand och långsamt dra längs med mattan för att få bort håret. Eller så kan du dammsuga med ett särskilt munstycke anpassat till just detta ändamål.

 4. Gamla fläckar – gamla och torkade fläckar är ibland helt omöjliga att få bort. Men du kan pröva med ett bakterie- eller enzymmedel och se om det kan producera tillräckligt med ammoniak för att få bort den gamla fläcken. Du kommer sedan måsta neutralisera fläcken efter behandlingen med medlet under 4-5 timmar efteråt. Använd en blandning av vinäger och varmt vatten och skölj området med det.

 5. Trägolv – alla trägolv kan rengöras med en blandning av 8 cl vinäger och 4 dl varmt vatten, men låt aldrig trägolvet bli för blött eller torka naturligt. Trägolv rengörs bäst krypandes på knä.

 6. Köksskåp – använd aldrig rengöringsmedel i puderform i dina köksskåp, men ha alltid en sprayflaska med allrengöringsmedel till hands och rengör fläckvis allt eftersom där det behövs efter köket använts på riktigt. För att förhindra att envis smuts sätter sig, torka ofta av skåphandtagen och särskilt feta områden. Rengör sedan inne i skåpen. Om dina köksskåp är gamla och ser slitna ut kan du spraya på lite poleringsmedel för möbler en gång om året för att liva upp dem lite.

 7. Fönster – det snabbaste sättet att putsa fönster är med en vanlig gummiskrapa och en två-i-ett fönsterskrapa. Applicera rengöringsmedlet på fönstret med fönsterskrapan och dra sedan bort all smuts med gummiskrapan.

 8. Ta bort odörer – om du låter solen skina in i huset ibland så skingras tobaksröken och det tar också till viss del bort dålig lukt från hemmet. Öka luftgenomströmningen genom att öppna alla fönster, sätt på alla fläktar och öppna alla dörrar närhelst som du kan. Du kan också skaffa en luktneutraliserare och ställa in i vardagsrummet. Det kommer fungera som rena rama magin.

  Flyttstädning prisförfrågan

  1. Fyll i formuläret
  2. Städfirma informeras om intresse
  3. Du får inom kort offert