Tips för att städa hemmet – Som ett proffs

Att städa hemma kan bli kaotiskt om du inte har alla redskap och städprodukter hemma. Det är oerhört viktigt att du är förebredd innan du börjar städa, för annars så kommer det lätt att ta hela dagen, utan att du förmodligen blivit klar eller att du har slarvat med städningen. Så vad behöver du då för att fixa detta knepiga jobb? Läs på om redskap och produkter för en snabb städning nedan.

Effektiva och enkla tips för hemstädning

så gör du din hemstädning enklare

Skyddskläder

Innan du böjar detta smutsiga arbete bör din kropp vara skyddad. Ha på dig bekväma kläder, och ha även skydd till händer och fötter till hands, då de kan komma att vara nödvändiga för vissa delar av hemmet som du ska städa. Använd dig av gummihandskar för att skydda dina händer från skadliga kemikalier och använd också något skydd för ögonen nu och då, speciellt då du utför tunga städjobb såsom städning av toaletten och vid användandet av massor med rengöringsspray.

Kemiska och rengörande vätskor

Självklart har du valet att använda endast hemmagjorda rengöringsmedel, men oftast hur mycket man än vill hålla sig till helt naturliga produkter, slipper man sällan undan några flaskor med kemiska produkter och rengöringsmedel. Kom ihåg att det är särskilda kemikalier anpassade till plast, glas, kakel och träytor. Se till att du har läst igenom instruktionerna för medlet innan du applicerar på köksbänkar, badrumskakel och fönster. Du kan även använda flytande tvål, bakpulver och alkohol som rengöringsmedel. Utöver det så kan du behöva några disinfekterande medel speciellt till diskhon och toalettstolen. Var försiktig om du blandar kemikalier och rengöringsmedel. Det är alltid bäst att läsa hela etiketten innan du blandar.

Torka, skrubba, skrapa

Utan tvekan så är din städning inte komplett utan pålitliga dammtrasor och skrubbsvampar. Du behöver dem för att skrubba bort gamla matrester från köksbänkar, bord och köksredskap. Du kan använda extra långa dammvippor för att nå upp till ljuskronor eller övriga takdekorationer. Att ha några olika redskap för att kunna torka, skrubba och skrapa, såsom trasor och svampar, hemma kommer att hjälpa dig att bli av med allt damm och alla fläckar på ett ögonblick.

Golvrengörare

Du kan alltid förlita dig på dina moppar och sopar för att få bort smutsen från golvet. Efter att du fått ordning i alla skåp och skrubbar kan du göra en stor rengöring av hela golvet. Använd dig av sopen innan du blöter moppen i rengöringsmedel och vatten och använder den på golvbrädorna. En dammsugare kan också göra din städning lättare då du även kan rengöra mattorna bättre med den.

Övrigt

Att städa hemmet går så mycket fortare om du har alla små redskap och verktyg du kan tänkas behöva till hands. Du kan ha ett verktygsbälte runt midjan för alla dina redskap så du slipper gå till städskåpet hela tiden för att hämta saker. Det kommer också att spara dig mycket tid om alla dina städredskap och rengöringsmedel är på ett och samma ställe. Du kan stoppa alla extra dammtrasor, gummihandskar, småband och soppåsar i en och samma påse.

Flyttstädning prisförfrågan

  1. Fyll i formuläret
  2. Städfirma informeras om intresse
  3. Du får inom kort offert