Effektiva möbelrengöringstips

Människor världen över letar ständigt efter sätt som kan få möbler att behålla sin skönhet under längre perioder. Oavsett om möbeln är billig eller dyr så spelar det ingen större roll, så länge möbeln underhålls med en hög standard, för att utöka livslängden. Oberoende om möbeln är en soffa, en fästmanssoffa eller en favoritfåtölj, så bör alla stoppade möbler rengöras på en regelbunden basis för att öka livslängden av ytmaterialet. Riktig rengöring och underhåll är viktigt för bevarandet av de olika delarna av möbeln.

Rengöra möbler samt underhåll

att rengöra möbler är lätt med dessa rengöringstips

För att ta hand om möbler på rätt sätt kan man inte bara fokusera på att dammsuga golven timme efter timme utan man bör också fokusera på möblerna i sig. Det första stegen för en lyckad rengöring av en stoppad möbel är att ta bort alla lösa kuddar. Detta kommer att säkerhetsställa att man kan göra ett ordentligt utfört städjobb då man kan komma åt att rengöra alla delar av möbeln med lätthet och allt på en gång. Insidan och utsidan av kuddarna, undersidan av möbeln, mellan springorna och baksidan av möbeln bör också dammas av. En dammborste är ett effektivt redskap i det här fallet och kommer att se till att möbeln är fri från damm efter rengöringen.

När man är klar med damningen är en fullständig dammsugning nästa tips på rengöringslistan. Man kan använda antingen en vanlig dammsugare eller en handdammsugare. Man bör dammsuga på undersidan av möbeln, på armstöden, på eventuellt tyg som hänger ned och alla andra sidor och sektioner av möbeln. Efter man har dammsugit alla sidor av möbeln kan man sedan lägga tillbaka alla kuddarna. Därefter kommer steget med att använda ett möbelrengöringsmedel. Man kan använda en blandning av varmt vatten och ett schampo för att rengöra stoppade möbler. Schampo som används till stoppade möbler är ofta milt för textilen och man ska därför undvika att använda tvättmedel eller diskmedel då de kan vara för hårda för materialet, och det kan sluta med att man får en oönskad effekt på färgen av möbeln. För att vara på den säkra sidan, pröva rengöringsmedlet på ett litet område som inte syns för att undvika framträdande skador på tyget.

Schampo för stoppade möbler skadar sällan textilen, men om allt man prövat påverkar färgen, kan det vara rätt lösning att anlita ett företag som utför professionell möbelrengöring. Många som äger antika möbler av uppstoppad sort upplever det här problemet, för det rätta rengöringsmedlet har ännu inte tillverkats. När man rengör stoppade möbler rekommenderas det att man använder urtvättade trasor eller gamla bitar tyg för att gnugga med medel. Man bör också skrapa bort smuts från tyget direkt då det kommit dit. Det bästa sättet är att skrapa ner all smuts i olika byttor för att se till att all smuts försvinner från möbeln. Då man tagit bort smutsen bör området torkas av med en fuktig trasa.

Det rekommenderas också att torka möbeln under natten då direkt solljus ofta gör att färgen bleks, lädret får en yta, det torkar ut trä och gör att fibrerna i möbeln kan ruttna. För att skynda på torkningsprocessen kan man använda en fläkt och man bör också se till att ingen sitter i eller på möbeln då den torkar. Dessa skötseltips kan se till att dina stoppade möbler håller i årtionden och alltid se sprillans nya ut. Att rengöra möblerna sparar pengar då man slipper regelbundna reparationer eller att man måste köpa nytt, för en ny möbel blir gammal fort om man inte tar väl hand om den.

Flyttstädning prisförfrågan

  1. Fyll i formuläret
  2. Städfirma informeras om intresse
  3. Du får inom kort offert