Bästa tipsen för att rengöra din bäddmadrass

Vi spenderar runt åtta timmar sovandes per dag och förutom att sova så spenderar vi en hel del annan tid i våra sängar med. Detta är huvudanledningen till att våra sängar snabbare blir smutsiga än någon av våra andra möbler.Hår, död hud och matspill är några av de mest vanliga anledningarna som gör vår madrass smutsig. Du bör bli medveten om att madrassrengöring bör vara en väsentlig del av din städrutin i hemmet.

Här följer några tips som kommer att hjälpa dig att hålla din bäddmadrass fräsch och ren

bästa knepen för att rengöra din madrass

Bortsett från damm följer här nu några olika saker som du måste städa upp spill från ögonblickligen för att undvika fläckar på din madrass. Desto snabbare du tar hand om fläcken, desto lättare kommer du bli av med den.

Flytande matartiklar: oavsett om det är te, kaffe, juice eller vatten så bör du använda ett effektivt rengöringsmedel för att få bort fläcken från madrassen. Börja med att dutta upp vätskan med en pappershandduk eller handduk. Spraya eller droppa på rengöringsmedlet på fläcken och gnugga sedan försiktigt tills fläcken börjar försvinna. Men se dock till att madrassen alltid är helt torr igen när du avslutat din rengöring, då kvarvarande vätska kan bilda mögel efter en tid som är oerhört dåligt för hälsan för hela din familj.

Urin: Om du har husdjur så måste du ta hand om problem som kan uppstå med djururin på möbelstoppning, särskilt då din madrass, på en gång. Se till att du rengör efter varje olycka som ditt husdjur har orsakat i ditt hem.

Blod: Det finns en risk att du kan råka ut för en olycka då du ligger och slappnar av i din säng, och blodet från minsta skärsår kommer att droppa ner på din madrass. Om en sådan situation uppstår rengör madrassen på en gång eftersom blod kan lämna väldigt envisa fläckar.

Flyttstädning prisförfrågan

  1. Fyll i formuläret
  2. Städfirma informeras om intresse
  3. Du får inom kort offert