4 rengöringstips för din tvättmaskin

Din tvättmaskin är en gudagåva att räkna med då det gäller din smutsiga tvätt. Om du skulle tvätta bort all smuts och alla fläckar från dina klädesplagg för hand skulle det säkerligen ta hela dagen. Men all smuts och allt kladd som tas bort från dina kläder sköljs inte bort helt. En del av det kan fortfarande vara inneboende i din tvättmaskin.

Om du inte har rengjort din tvättmaskin på senare tid, så bli inte överraskad om den börjar lukta inte allt för gott. Men oroa dig inte. Men lite hjälp av de följande rengöringstipsen så kan du på nolltid få tillbaka din fräscht luktande tvättmaskin igen.

Idéer för rengöring av tvättmaskinen – 4 rengöringstips du bör pröva för din illaluktande tvättmaskin

slipp illaluktande och smutsig tvättmaskin

1. Om mögel och fuktskador är den största orsaken till problemen så kan du lösa upp eller få loss det med hjälp av destillerat vitvinsvinäger. För mögel som byggts upp inne i maskinen så kan du köra en tom maskin med endast vatten och lägga i fyra deciliter med vitvinsvinäger. Låt det skölja runt i maskinen och lösa upp möglet däri.

Mögel byggs lätt upp på gummilisten på frontmatade tvättmaskiner. Försök med att blanda vatten och destillerat vitvinsvinäger och behandla gummilisten med blandningen. Låt blandningen dra på listen i runt en halv timme tills möglet har lösts upp. Använd då en handduk för att torka bort resterna.

2. Vinäger kan också få bort illaluktande tvättmedelsbeläggningar. Tvätta tvättmedelsbehållaren med en vinägersblandning. Om beläggningen är svår att få bort, dränk behållaren i en blandning av vatten, vinäger och utblandat bakpulver. Låt dra tills beläggningen har försvunnit helt.

3. Rengör filtret i tvättmaskinen. Koppla ur din tvättmaskin och flytta försiktigt fram den. Stäng av vattnet. Ta bort slangen från vattenkranen och ta ur filtren från slangen. Tvätta filtret i rinnande vatten. Om resterna har blivit hårda, försök med att dränka filtret i vinäger.

Använd en borste med mjuka strån för att få bort resterna. Tvätta filtret i diskvatten och låt det torka helt innan du sätter tillbaka det på slangen.

4. Om lukten är orsakad av smuts eller fläckar försök med att tvätta en tom maskin. Lägg i två deciliter citronjuice som en deodorant för insidan av maskinen. Pausa programmet under cirka 15 minuter för att låta citronjuice dra och ta bort dålig lukt. Efter 15 minuter starta programmet igen och låt maskinen spola ut vattnet. Torka ur insidan av maskinen med en absorberande handduk. Låt dörren till tvättmaskinen stå öppen så att luften kan cirkulera därinne. Nu luktar din tvättmaskin som en citron!

Håll din tvättmaskin fräsch och ren hela tiden så att dina kläder också kan lukta fräscht och rent. De ovan nämnda tipsen är både lätta och billiga tips.

Flyttstädning prisförfrågan

  1. Fyll i formuläret
  2. Städfirma informeras om intresse
  3. Du får inom kort offert