Rengöring av Kakel

Om du besöker närmsta järnhandlare kommer du hitta mängder med rengöringsprodukter för kakel och golv. Att hitta ett effektivt kakelrengöringsmedel bör vara enkelt, men om du går in hos handlaren utan några som helst förkunskaper om rengöringsprodukter, så kan vara utmanande att hitta den rätta produkten för jobbet du vill utföra. I denna artikel kommer vi ta upp några av de mest användbara produkterna till utomhuskakel, badrumsgolvplattor, våtrumskakel och kökskakel.

De bästa kakelrengöringstipsen

så rengör du kakel och klinkers bäst

Utomhuskakel.

När man ska rengöra kakel utomhus är det lätt att man går händelserna i förväg och bara öser på rengöringsprodukter på kaklet och börjar skrubba för glatta livet. Men med en mycket mindre insats kan du åstadkomma samma, om inte bättre, resultat. Börja med att spola av med vattenslang området som du vill rengöra, och få på så sätt bort all lösliggande smuts från ytan. Om det finns jordfläckar, eller sand och lerfläckar, dränk området med vatten och låt en vattenpöl formas runt smutsen. Låt vattnet dra en stund och bryta ner den förhårdnande jorden.

 

För dessa rengöringsarbeten utomhus så bör du använda dig av ett TSP rengöringsmedel. Du bör hitta det, av olika tillverkare, på utomhusavdelningen hos din handlare. Om du inte har en borste med långt skaft kan du passa på att inhandla en sådan samtidigt. Att skrubba ståendes är så mycket lättare för ryggen än om man står på knäna och kryper medan man skrubbar. Dränk borsten i TSP rengöringsmedlet och börja skrubba de områden som du innan spolat av. När du skrubbat hela området använd vattenslangen igen för att skölja bort all lösliggande smuts. Skölj av själva borsten också och dra av överskottsvattnet som blivit kvar på kaklet.

 

Inomhuskakel.

Kakelrengöringsprodukter för ytor inomhus är lika de andra, men vissa är gjorda speciellt för mögel och fuktbeläggningar som uppstår i till exempel badrum. Många av er som läser denna artikel har kanske ett miljötänk eller barn hemma med allergier. Om detta stämmer in på dig så kan du kanske vara intresserad av badkars- och kakelrengöringsmedel tillverkad av ”Seventh Generation”. Denna produkt finns i de flesta affärer där man kan hitta rengöringsprodukter och kan även beställas på internet.

Kemikalierna i denna produkt är nedbrytningsbara och innehåller inte lika mycket gifter som de flesta andra rengöringsprodukter. Doften av medlet är också mer fördelaktigt mot många andra badrumsrengöringsmedel. Om ditt kakel verkar ha en helt annan färg nu än du minns att det hade kan du vilja prova en produkt såsom ”Aqua Mix”, som är ett koncentrat. Använd produkten som föreskrivet. Även om produkten ska låtas ligga och dra på ytan i några minuter bör du inte låta den torka på kaklet då produkten är lätt frätande.

Ditt kökskakel kan också samla på sig beläggningar av smuts och kan behöva rengöras. Denna rengörning blir enklare om den görs ofta, men för att vara helt ärliga här, så är det lätt att det ramlar mellan stolarna för de flesta av oss. Företaget Black Diamond tillverkar en produkt som kallar sig ”den ultimata fogrengöraren” och är fantastisk på missfärgat kakel och fogar.Rengöringsprodukter för kakel är sällan speciellt dyra, men du vill nog ändå inte slösa pengar på fel produkter och på vändor till affären då du köpt fel. Se till att du går till affären med en lista av produkter som du kommer att behöva och med lite framforskad förkunskap.

Flyttstädning prisförfrågan

  1. Fyll i formuläret
  2. Städfirma informeras om intresse
  3. Du får inom kort offert