10 skinnrengöringstips för att skydda din investering

Har du varit på jakt efter möbler på sistone? Titta in i en möbelaffär och spana in vissa av prislapparna! Möbler kostar massor med pengar, och att köpa en möbel med bra kvalité kan vara väldig kostsamt för en familj. Med priser av detta slag så blir ett inköp av en ny möbel en stor investering, och likt vilka investeringar som helst så bör du göra vad du kan för att skydda den.

Smarta tips på skinnrengöring

så rengör du skinn och läder

Skinnmöbler är inte bara det dyraste valet av möbler du kan göra, utan behöver också särskilt underhåll och hantering. Dessa 10 skinnrengöringstips och trick kommer att visa dig hur du kan skydda din investering och få den att se fantastisk ut i många år framöver.

Det bästa tipset är att läsa etiketten på möbeln. Där står det nedskrivet instruktioner för att du ska kunna förebygga skador på din möbel. Testa alla produkter du tänkt använda på lädret på ett område som inte syns, för att undvika missfärgningar och fläckar då vissa produkter kan avlägsna färgen på lädret.

Köp ett skinnrengöringsset som innehåller allt som du kan behöva för att skydda din möbel, inklusive en skinnrengöringsprodukt som innehåller naturliga oljor. Dessa oljor ger en skyddande finish som kan hjälpa att förebygga fläckar. Applicera skinnrengöringen varannan månad med en mjuk trasa. Linfröolja är också ett bra och billigt alternativ.

Genom att damma din skinnmöbel regelbundet håller du den fri från damm, och genom att dammsuga den ofta håller du den också fri från eventuella smulor som kan repa och rispa din möbel och orsaka en permanent skada.

Förebygg blekning genom att undvika direkt solljus. Dra för gardiner och persienner under de soligaste timmarna. Rök inte i eller i närheten av skinnmöbeln för att undvika fläckar från röken och brännmärken.

Undvik skadliga aktiviteter på din skinnmöbel. Byta blöja, äta fet mat, rita eller måla naglarna är saker som lämpar sig att utföra på andra ställen än i din skinnmöbel. Men om du absolut vill, så se till att möbeln är riktigt täckt.

Läder blir lätt fläckigt och det är oerhört viktigt att DIREKT rengöra eventuellt spill på möbeln med en rengöringsprodukt anpassad till läder.

För att ta bort tuggummi använd en hårtork tills det är helt torkat. Ta då försiktigt bort det med en ren vit trasa. Avsluta med ett skinnbalsam.

En del vatten med lika del isopropylalkohol tar bort mögel. Spraya på och torka sedan försiktigt rent med en ren trasa. Upprepa flera gånger och använd hela tiden nya delar av trasan.

För en mild slipande effekt använd tandkräm till de fläckar som kräver det. Applicera en liten mängd och gnid med en ren trasa.

Det bästa skinnrengöringstipset är att skydda din skinnmöbel redan innan något händer den. Lite förebyggande åtgärder kan räcka långt för att skydda din investering. Men olyckor händer och dessa hjälpfulla skinnrengöringstekniker kommer bidra till ett långt liv för din skinnmöbel.

Flyttstädning prisförfrågan

  1. Fyll i formuläret
  2. Städfirma informeras om intresse
  3. Du får inom kort offert