Städa Badrum - Tips och inspiration

Att rengöra badrummet är den svåraste delen av hela husstädningen. För att göra det ordentligt måste du ge processen mycket tid och mycket energi. Dessa följande tips kan hjälpa dig till att göra det både snabbare och bättre. Här kommer några tips som kan göra ditt liv lite enklare.

Effektiva rengöringstips för badrummet

det är enkelt att få ett rent badrum med dessa städtips

Gör det ofta

Du bör rengöra ditt badrum så ofta som möjligt, men en gång i månaden är förmodligen tillräckligt. Fast det är en stor skillnad mellan att göra det en gång i månaden och en gång varannan månad. I det andra fallet så kommer du förmodligen att få jobba tre gånger så hårt (eftersom du då kommer mötas av problem såsom mögeluppbyggnader och kalkbeläggningar från hårt vatten), och kommer måsta använda dig av dyrare kemikalier och försöka mycket hårdare för att få bort vissa envisa fläckar.

Var förberedd

Ett visst antal produkter behövs för att kunna utföra uppgiften. Planera i förväg så att du har allt redan då du börjar. Olika kemikaliska produkter behövs och du bör ha dem redo innan du börjar rengöra, och förvänta dig inte att en produkt ska kunna rengöra allt. Vissa produkter behövs för att putsa speglarna, en annan till att rengöra handfatet och toalettbordet. Toaletten behöver en helt annorlunda produkt och den produkten kan inte heller användas någon annanstans. Genom att snabbt inspektera badrummet kan man hitta mögel, och då behövs en helt annan produkt för det med.

Några olika borstar och trasor behövs också. Återigen så behöver du några olika då en storlek kanske inte passar till allt. Till spegel så kanske du behöver en fiberduk eller tidningspapper, till toaletten en borste med långt skaft (engångs- eller inte), och till kaklet behöver du något helt annat. Sätt ihop en lista och köp allt material du behöver, och se sedan till att du har allt tillgängligt då du börjar rengöra. Detta kommer att dramatiskt öka din generella effektivitet.

Planera processen

Nu när du har allt material så bör du också planera själva rengöringsprocessen i förväg. Anledningen till detta är enkel: ytorna i badrummet måste rengöras i en viss ordning annars så kan du genom att rengöra en viss yta förstöra vad du redan har gjort på en annan. Till exempel så bör du putsa spegeln innan du börjar med tvättfatet och toalettbordet då spill från när du putsar spegeln annars kommer att droppa ner på det redan rengjorda handfatet och/eller toalettbordet.

Skydda dig själv

De flesta kemikalier som du använder dig av kräver skyddsutrustning. Se till att du använder handskar regelbundet, även till produkter som kanske inte specificerar att du bör göra så, så undviker du otrevliga situationer. Skyddsglasögon är också en bra sak att använda. Ingen planerar att utsätta sina ögon för kemikalier, men du måste planera för det oväntade. När du är klar med städningen se till att du låser in kemikalierna på en passande plats om du har små barn eller husdjur hemma, då de flesta av dem är giftiga.

Så, nu har du till sist återigen ett fläckfritt badrum!

Flyttstädning prisförfrågan

  1. Fyll i formuläret
  2. Städfirma informeras om intresse
  3. Du får inom kort offert