Städtips kök - Rent och snyggt på nolltid

Att få bort oordningen i köket gör det enklare, och mer hälsosamt, att laga mat och baka, än att göra det i ett stökigt och smutsigt kök. Rena köksytor skyddar din mat från angrepp av olika typer av insekter, och rena byttor och behållare håller din familj vid bättre hälsa samt att det förebygger att ni drabbas av olika matrelaterade sjukdomar. För att rent automatiskt få ett renare och mindre stökigt kök, lär dig dessa enkla städtips för köket.

Rengöringstips för köket

Att göra rent går hand i hand med att laga mat, och om man gör detta till en rutin så blir städningen märkbart enklare och snabbare, än om man bara gör det en gång i veckan. Det du kan börja med är att se till att det finns plats för alla redskap, papperspåsar och förpackningsmaterial. Det är enklare att använda, rengöra, hitta och ställa tillbaka igen om du har gjort en plats för var och en av de saker som du använder i köket. Riktigt tillbakaställda föremål på sin plats skapar ett renare och mindre rörigt intryck av ditt kök och där med förebygger det att det ser sjaskigt ut.

Se till att du inte använder en kombination av ammoniak och blekmedel när du rengör i köket eftersom denna blandning producerar giftiga ångor som är farlig för hela din familjs hälsa. Hitta ställena i köket som fort blir smutsiga dagligen och ta dig tid att rengöra dem regelbundet, samtidigt som du ställer var sak på sin plats. Detta är det bästa tipset av alla städtips för köket och leder till att ditt kök hålls städat och fint.

Lämna inte odiskad disk i diskhon då du går och lägger dig. Kackerlackor och andra insekter gillar ofta att äta av sådant avfall som lämnats på denna disk, så se därför till att du diskat allt innan du går i säng. Se till att du kör diskmaskinen på natten och plockar ur den på morgonen.

En svamp sprider ofta bakterier så därför är det rekommenderat att du tvättar den efter varje gång du använt den. Använd diskhanddukar och byt ut dem eftersom för att undvika att bakterier sprids mellan olika livsmedel. För att få bort fläckar av bränd mat i pannor täck området helt med vatten och häll i lite diskmedel innan du kokar upp det på spisen. Ta sedan av det och låt det kallna igen och sedan kan du diska den mycket lättare.

När man spiller mat i ugnen så brukar det oftast brännas fast och lämna tuffa fläckar av bränd mat. Strö på lite salt på den drabbade ytan och lite kanel om det behövs för att ta bort den dåliga lukten. Spillet är lättare att få bort när ugnen kallnat.

För att rengöra mikrovågsugnen så blanda två matskedar citronjuice eller vinäger och cirka en liter vatten i en mikrovågssäker behållare. Mikra behållaren på hög temperatur och ta sedan försiktigt ut den. Du bör sedan också rengöra mikrovågsugnen med en nättrasa och upprepa proceduren så många gånger som det behövs.

För att rengöra tröga avlopp häll först i en deciliter av bakpulver och dränk sedan över med vinäger och vänta tills blandningen fått en tjock konsistens. Efter du låtit det verka häll cirka två liter kokande vatten i avloppet för att skölja bort all smuts. Se till så att du inte använder denna blandning just efter du använt ett kommersiellt avloppsrensande medel.

De bästa rengöringstipsen för köket finns omnämnda ovan, men bäst av allt är ändå att rengöra så fort det blir en fläck, och att städa undan röran medan du lagar mat eller gör något annat i köket. Då undviker du att måsta kämpa med en gigantiskt stor städning i slutändan. Om du vet av dig att du bara använder vissa redskap oftast så rengör och ställ undan de som inte används för att lämna plats och spara tid på att behöva rengöra dem.

Flyttstädning prisförfrågan

  1. Fyll i formuläret
  2. Städfirma informeras om intresse
  3. Du får inom kort offert