Tips för att putsa fönstren på bilen - Tvätta bilrutor på bäst sätt

En sak som är oerhört viktigt för säker bilkörning bortsett från fokus på vägen och goda färdigheter är rena fönster, då de gör det möjligt för oss att se vad som ligger framför oss på vägen eller på sidorna. Rengöring av din bils fönster är lätt, men det är inte lätt att få skinande rena fönster.

Många människor tar hand om det genom att bara slänga vatten på fönstren, vissa rengör dem med svamp och vatten, och vissa bara litar på den gamla goda biltvätten för att hålla bilen och fönstren rena. Men många människor tycker om att tvätta sin bil själva men att få bort allt vägdamm och smuts utan strimmor kan vara utmanande. Men, det finns ganska många sätt som du kan få din bil så ren och skinande som den var den allra första dagen i sitt liv på.

Tips för att putsa vindrutan på bilen

rengöring av bilrutor korrekt

Många använder produkter för att rengöra sina bilfönster, men de flesta av dessa produkter innehåller ammoniak som ger bra resultat när det gäller att få bort smuts men som samtidigt kan skada din hälsa och utseendet på din bil.

Det är viktigt att förstå att rengöring av vanliga fönster och tonade fönster är annorlunda. Det finns några rengöringsmedel som kan verka fantastiskt på vanliga fönster med vara extremt skadliga för tonade. Exempelvis använder vissa människor hushållsrengöringsmedel för att rengöra sina bilfönster, som fungerar bra på normala fönster, men om de används på tonade fönster kommer ammoniaken i dem att skada färgen.

Det första du måste göra är att se efter hur mycket rengöring som fönstret verkligen behöver. Om det bara handlar om damm från vägen bör vatten räcka, men om de har envisa fläckar så kanske du vill ta till ett kommersiellt rengöringsmedel i stället för att få bort dem.

Det är också viktigt att välja rätt trasa till fönsterputsen. Om du använder en vanlig handduk eller trasa kan den skapa små repor i fönsterytan. Därför är det oerhört viktigt att man endast använder en trasa av mikrofiber, som inte bara är säker utan också kommer kunna rengöra varje liten del av fönsterytan. Den motverkar också strimmor.

Följ dessa enkla tips och du är på god väg till rena bilrutor

Utöver dessa steg som du kan följa för renare bilfönster, så är det en bra idé att tvätta din bil och fönstren på en regelbunden basis för att hålla dem skinande rena hela tiden.

Flyttstädning prisförfrågan

  1. Fyll i formuläret
  2. Städfirma informeras om intresse
  3. Du får inom kort offert