Tvätta fönster - Rätt fönsterputs och teknik

Många personer gör ett mediokert jobb då de använder rengöringsmedel för att putsa fönstren och får ofta bara jobbet halvgjort. Det är nästan som att de tror att rengöringsmedlet ska göra hela jobbet. Att putsa fönstren kan verka jobbigt, men det finn några snabba och enkla fönsterputstips och tricks som kan göra dig till en expert, och med lite träning så kommer putsa fönstren snart vara lätt som en plätt.

Snabba och enkla rengöringstips som kan göra dig till en expert på fönsterputsning

få skinande rena fönster med rätt fönsterputsning

Att få dina fönster att skina kräver lite träning, och med den rätta tekniken kan du få dem rena på bara några minuter. Att använda de rätta redskapen är väldigt viktigt, och det finns dessutom massor med olika slags redskap som kan göra jobbet lättare. Börja på kanterna av fönstret, uppifrån och ner, och sprid ut rengöringsmedlet med små cirkulära rörelser. Var försiktig då du skrubbar fönstret och se till att du inte pressar för hårt mot fönsterglaset, eller lutar dig mot det. Använd en påblötare eller svamp för att sprida ut rengöringsmedlet över hela fönsterrutan.

Om det fortfarande sitter smuts kvar på fönstret efter du skrubbat så använd någon av de fönsterputsmedel som har starka ingredienser för att lösa upp just envisa smutsfläckar. Häll medlet direkt på fläcken, det borde hjälpa för att lösa upp den, och skrubba sedan försiktigt bort den. Om fläcken fortfarande inte försvinner använd en glasskrapa för att skrapa bort smutsen, men var försiktig så att du inte repar glaset, och se till att fönsterglaset inte är härdat. Ju fortare som du tar itu med fläckar från hårt vatten och tuffa fläckar på ditt fönster, desto lättare är det att få bort dem.

Det finns många rengöringsmedel för fönsterputsning som du kan använda för alla möjliga storlekar och typer av fönster. När du väl valt vilket medel du vill använda, blanda till det i en hink och förflytta dig utomhus med alla dina redskap. Det är oftast lättare om du börjar med att putsa den smutsigaste sidan av fönstret (utsidan).

Det finns många fönsterputsmedel att köpa som specialiserar sig på att få bort fläckar från hårt vatten, eller så kan du göra ett hemmagjort själv med vinäger. Om du lyckas få bort dessa fläckar, lägg på ett tunt lager av bilvax på rutan för att undvika att det händer igen. Slutligen använd en gummiskrapa och en torr luddfri trasa för att ta bort all vätska från rutan och för att få fram det rena genomskinliga glaset.

Att putsa sina fönster kan vara en utmaning, men om du gör det regelbundet så kommer det inte att finnas många svåra fläckar att få bort. Dessutom kommer du på så sätt få erfarenhet och vara redo för att alltid få jobbet snabbt avklarat. Använd passande verktyg och vad förberedd, så kan du effektivt och enkelt få bort all smuts från fönstren i ditt hem. Att putsa fönster är utan tvekan en stor utmaning, och om du finner dessa tips för fönsterputsning för svåra så bör du i sådana fall anlita ett fönsterputsföretag.

Flyttstädning prisförfrågan

  1. Fyll i formuläret
  2. Städfirma informeras om intresse
  3. Du får inom kort offert