Tvätta Väggar - Bra rengöringstips

Att rengöra mattor är en sak. Vi kan alla lätt se hur de blir smutsiga fort och behöver en regelbunden dammsugning och så vidare. Tack vare tyngdkraften, så hamnar spill, död hud, rester från när man vässar pennan och andra små saker på golvet. Och så vi städar upp det. Men hur är det med väggarna? Har du någonsin verkligen kollat på dem? Har du sett hur smutsig de egentligen är?

Rengöringstips för väggarna i hemmet

Att rengöra väggar och tapet har en känsla av husfru från 1950-talet över sig – den sortens sak som bara fanatiska husstädare gör. Men, det är mycket lättare att rengöra väggen än att byta tapeter. Och det är definitivt billigare. Du behöver inte rengöra väggarna varje dag, eller ens varje vecka, men det är verkligen något som bör göras – kanske i samband med den årliga vårstädningen (eller spara det annars tills du har tillräckligt med pengar till att hyra in ett städföretag till att göra att den tunga städningen som du undvikit).

det är enkelt att tvätta och rengöra väggar med dessa tips

Tapet nuförtiden, tack och lov, är lättare att rengöra och har oftast en finish som gör att den inte faller i bitar av minsta lilla fuktighet som hamnar på den som de gamla tapeterna. Om du har någon av dessa gamla tapeter hemma som ser smutsiga ut, bry dig inte om att rengöra dem. Byt ut den eller lev med smutsen. Målade väggar är till och med enklare att rengöra.

Tips för att rengöra väggar:

Vodka eller en annan stark alkohol kan användas för att få bort permanenta touchfläckar efter ett blöjbarn råkat vara framme. Du behöver mängder av det och massor med tålamod. Märken från filtpennor är enklare att få bort då de oftast är vattenbaserade, så genom att använda en svamp på området med tillräckligt mycket vatten så bör det få bort fläcken, och märken från blyertspennor är de allra enklaste att få bort – använd bara ett radergummi (eller suddgummi för den som vill)..Streck efter kritor kan tas bort genom att mjukt gnugga med tandkräm eller en smet av bakpulver. Torka sedan bort alla resten noggrant med en fuktig och mjuk trasa. Stenväggar kan skrubbas med varmt vatten och såpa för bäst resultat.

Flyttstädning prisförfrågan

  1. Fyll i formuläret
  2. Städfirma informeras om intresse
  3. Du får inom kort offert